FAQ

Mag Lamisil® Once ook op andere plaatsen dan de voet gebruikt worden?

Nee, Lamisil® Once is een behandeling van alleen voetschimmel (atleetvoet / zwemmerseczeem).

Is Lamisil® Once sterker dan andere Lamisil producten?

Nee, Lamisil® Once bevat hetzelfde actieve bestanddeel als de andere Lamisil® producten (Lamisil® Voetschimmelcrème en Spray) en in dezelfde concentratie. Het verschil zit hem in de manier van behandelen: Lamisil® Once dient slechts één maal aangebracht te worden op beide voeten. Er vormt zich een kleurloze filmlaag op de huid en vanuit deze filmlaag wordt het actieve bestanddeel afgegeven aan de huid. Daar blijft het tot 13 dagen lang actief en doodt het de schimmel die zwemmerseczeem of atleetvoet veroorzaakt.

Mag Lamisil® Once gebruikt worden bij kinderen?

Nee, Lamisil® Once is een behandeling voor volwassenen vanaf 18 jaar.

Hoe vaak mag ik Lamisil® Once gebruiken?

Lamisil® Once dient slechts één maal aangebracht te worden. Gebruik Lamisil® Once nooit een tweede keer voor één en dezelfde aanval van atleetvoet of zwemmerseczeem. U kunt Lamisil® Once wel opnieuw gebruiken bij een nieuwe aanval van atleetvoet / zwemmerseczeem die zich bijvoorbeeld enkele maanden later voordoet.

Hoe lang blijft de film op de huid na het aanbrengen van Lamisil® Once?

Na het aanbrengen van Lamisil® Once op de voeten, vormt er zich een film na een tweetal minuten. Het is belangrijk om de voeten niet te wassen gedurende de eerste 24 uren na het aanbrengen van Lamisil® Once, zodat de film niet opnieuw verwijderd wordt. Daarna mogen de voeten zacht gewassen en drooggedept worden. Na het vormen van de film wordt het actieve bestanddeel van Lamisil® Once vanuit de filmlaag afgegeven aan de huid, waar het tot 13 dagen lang actief blijft. De film zal geleidelijk vervagen binnen deze 13 dagen.

Waarom moet Lamisil® Once op beide voeten worden aangebracht?

U dient Lamisil® Once op beide voeten aan te brengen, ook al zijn de symptomen slechts op één voet zichtbaar. Dit is noodzakelijk om uw voeten volledig van de schimmelinfectie te verlossen. De schimmel kan namelijk aanwezig zijn op andere zones van je voet of op je andere voet zonder dat daar zichtbare tekenen van zijn.

Hoe vaak kan ik mijn voeten behandelen met één tube Lamisil® Once?

Eén tube Lamisil® Once bevat precies voldoende geloplossing voor één behandeling. U dient beide voeten 1 keer te behandelen met de volledige inhoud van één Lamisil® Once tube om een goede werkzaamheid te bekomen.

Waarom is Lamisil® Once zo uniek?

Lamisil® Once is een geloplossing, ook wel een Film Forming Solution genaamd. Dankzij zijn unieke vorm, legt Lamisil® Once een filmlaag rondom je voeten. Na het vormen van de film wordt het actieve bestanddeel van Lamisil® Once vanuit de filmlaag afgegeven aan de huid, waar het tot 13 dagen lang actief blijft en de schimmel zal doden. Je hoeft Lamisil® Once dus maar één keer aan te brengen. Dankzij deze éénmalige applicatie zorgt ze voor 100% therapietrouw.

Mijn symptomen van voetschimmel zijn 1 week na aanbrengen van Lamisil® Once nog niet verdwenen. Is dit normaal?

Een paar dagen na het aanbrengen van Lamisil® Once zou uw huid er al veel beter moeten uitzien, maar het kan tot 4 weken duren voor uw huid weer helemaal genezen is. Ziet u 1 week nadat u Lamisil® Once hebt aangebracht nog geen tekenen van verbetering, raadpleeg dan uw arts of apotheker.

Hoe lang duurt het voordat een voetschimmel is genezen?

Het kan tot vier weken duren voor uw huid weer helemaal is genezen. U hoeft Lamisil® echter niet door te gebruiken tot nadat de verschijnselen volledig zijn verdwenen. Lamisil® Once hoeft u slechts éénmaal aan te brengen en blijft dan tot 13 dagen actief. Met Lamisil Voetschimmelcrème en Spray dient u gedurende één week te behandelen. In deze periode zal Lamisil® de schimmels doden. In de daaropvolgende weken zal de huid zich herstellen, daarom dat het soms tot 4 weken kan duren voordat uw voet er weer gezond uitziet.

Waarom mag Lamisil® Once niet gebruikt worden bij een hardnekkige schimmel op de voetzolen of de hielen?

Als u al een hele tijd last hebt van een schimmelinfectie op de voetzolen of de hielen waarbij de huid harder en/of duidelijk afgeschilferd is, mag u Lamisil® Once niet gebruiken. Mogelijk heeft u last van een mocassin-type voetschimmel die niet behandeld kan worden met Lamisil® Once. Raadpleeg uw arts of apotheker als u denkt dat u aan deze aandoening lijdt.

Kan Lamisil® ook gebruikt worden bij kalknagel?

Nee. Lamisil® Once, Lamisil® Voetschimmelcrème en Lamisil® Spray zijn geen behandeling van kalknagel. Raadpleeg uw arts of apotheker als u denkt dat u aan deze aandoening lijdt.

Mag ik Lamisil® gebruiken als ik zwanger ben?

Raadpleeg uw arts of apotheker voordat u Lamisil® Once, Voetschimmelcrème of Spray begint te gebruiken indien u zwanger bent, aangezien er slechts weinig ervaring is met het gebruik van dit geneesmiddel bij zwangerschap.

Mag ik Lamisil® gebruiken als ik borstvoeding geef?

Nee. Het actieve bestanddeel van Lamisil® Once, Voetschimmelcrème en Spray wordt in de borstvoeding uitgescheiden, daarom mag dit geneesmiddel niet gebruikt worden wanneer u borstvoeding geeft.

Mag Lamisil® Voetschimmelcrème gebruikt worden bij kinderen?

Lamisil® Voetschimmelcrème is geschikt voor de behandeling van kinderen vanaf 12 jaar.

Mag Lamisil® Voetschimmelcrème vaginaal gebruikt worden?

Nee, Lamisil® Voetschimmelcrème is enkel aangewezen voor cutaan gebruik. Dit wil zeggen voor gebruik op de huid. De Voetschimmelcrème mag niet inwendig of op slijmvliezen aangebracht worden.

Mag Lamisil® gebruikt worden bij diabetespatiënten?

Indien u diabetespatiënt bent en last hebt van voetschimmel, raadpleeg dan steeds uw arts voordat u een behandeling met Lamisil® start.

FAQ