Wist je dat?

Voetschimmel ook wel atleetvoet of zwemmerseczeem wordt genoemd?

20% van de bevolking regelmatig last heeft van voetschimmel*?

Voetschimmel is de meest voorkomende schimmelinfectie en is niet gevaarlijk, maar wel heel vervelend.

Schimmelinfecties besmettelijk zijn?

Schimmels groeien in warme en vochtige omgevingen, zoals douches en kleedruimtes van sportfaciliteiten en zwembaden. Maak je hier gebruik van, dan heb je grotere kans een schimmelinfectie op te lopen. Ook beroepsbeoefenaren - zoals militairen, brandweerlieden en bouwvakkers - die dagelijks gesloten schoenen dragen, lopen een verhoogd risico op voetschimmel. Maar voetschimmel kan ook overgedragen worden als u op blote voeten rondloopt. Ook bijvoorbeeld in de badkamer thuis of als u handdoeken deelt met anderen.

Wist je dat?

De klachten die bij voetschimmel kunnen horen jeuk, roodheid, een branderig gevoel en schilfering tussen de tenen/voetzolen zijn?

Soms ontstaan er ook kloofjes, vooral tussen de tenen. Meestal start de voetschimmel in de ruimte tussen de 4° en de 5° teen. De infectie kan zich verspreiden over de voetzool, de voetrug en de ruimtes tussen de andere tenen.

2 op de 3 personen hun voetschimmel verkeerd behandelen*?

Cosmetica zoals een hydraterende lotion, kruiden of helemaal niet behandelen zijn geen goede behandeling tegen voetschimmel. De beste behandeling is een antischimmelgeneesmiddel en de behandeling volledig afmaken.

Klik hier voor meer informatie over hoe je voetschimmel zelf kan behandelen met Lamisil®

Met hardnekkige schimmels, raden we je aan je huisarts te raadplegen.

Wist je dat?

* Bron: UA Survey by Novartis, 2005

Wist je dat?